Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Β΄ Τάξη: Λαογραφική έκθεση

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης οργάνωσαν και φέτος την λαογραφική τους έκθεση. Με αφορμή τις αντίστοιχες ενότητες της Γλώσσας και της Μελέτης του Περιβάλλοντος, οι μαθητές συζήτησαν για την ελληνική παράδοση  και τις διάφορες πτυχές της όπως η καθημερινή ζωή, τα ήθη, τα έθιμα, η ενδυμασία, η μουσική, τα παραμύθια και οι θρύλοι. Επίσης, γνώρισαν την επιστήμη της λαογραφίας και τη σπουδαιότητά της, ενώ είδαν εικόνες από λαογραφικά μουσεία. Στο τέλος των ενοτήτων δημιουργήθηκε η επιθυμία να οργανώσουν τη δική τους λαογραφική έκθεση στον χώρο του σχολείου. Αντικείμενα όπως ρόκα, κόσκινο, λυχνάρια, κουδούνες, παλιές ζυγαριές, οικιακά σκεύη ζωντανεύουν μια παλιότερη εποχή και μας «διηγούνται» την ιστορία τους.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου