Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

“Τι θα μπορούσα να είμαι.”

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις της Β΄τάξης του δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, με σκοπό την παρακολούθηση ενός κύκλου σεμιναρίων μουσικής σχετικά με τη δημιουργία ενός τραγουδιού. Με τη βοήθεια του μουσικού Γεώργιου Γκέκα, πτυχιούχου του Τμήματος Καλλιτεχνικών Σπουδών της Σχολής Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής των ΤΕΙ Ηπείρου, οι μαθητές έγραψαν τους δικούς τους στίχους γύρω από το θέμα: «Τι θα μπορούσα να είμαι;». Χάρτες που χαράζουν πορείες, φύλλα που στροβιλίζονται στον άνεμο, βιβλίο που ταξιδεύει τους ανθρώπους, υπερήρωες που βοηθούν την ανθρωπότητα ήταν μερικές από τις ευφάνταστες ιδέες των παιδιών που «αποτυπώθηκαν» στο χαρτί. Στη συνέχεια ο κος Γκέκας ανέλαβε τη σύνθεση του τραγουδιού, ενώ βοήθησε με τις εξειδικευμένες γνώσεις του και τον εξοπλισμό του στην ηχογράφησή του. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές ανέπτυξαν τη φαντασία τους και ανέδειξαν την καλλιτεχνική πτυχή τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Γκέκα και το προσωπικό της βιβλιοθήκης για τη συνεργασία!

 « Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου