Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γ' τάξη: Ημέρα δράσεων και χρωμάτων!

Γεμάτη γνώση, θέαμα και ψυχαγωγία ήταν η Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου για τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού, αφού η ημέρα περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, αλλά και συμμετοχή στη δράση του βιωματικού καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Οροπαίδιο».
Στο Αρχαιολογικό μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες του μουσείου, να θαυμάσουν και να παρατηρήσουν μέρος των εκθεμάτων. Επιπλέον, με τη βοήθεια της υπεύθυνης μουσειοπαιδαγωγού ως άλλοι Αρχαίοι Έλληνες έλαβαν μέρος σε ένα δρώμενο προς τιμή της θεάς Άρτεμης.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η σύνδεση με τη φετινή ύλη του μαθήματος της Ιστορίας (μυθολογία), αλλά και η καλλιέργεια της μουσειακής αγωγής. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν βιωματική παράσταση κατά την οποία με φαντασία και ενθουσιασμό βοήθησαν έναν ζωηρό αρλεκίνο να βρει τον δρόμο του για το πατρινό καρναβάλι!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου