Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ε-ΣΤ τάξη: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εθισμό και τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του δημοτικού επισκέφθηκαν το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, με σκοπό να συμμετέχουν σε δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου που φιλοξενείται στον εν λόγω χώρο, με θέμα τον εθισμό και τους κινδύνους στο διαδίκτυο. Η δράση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα παιδιά συμμετείχαν με θέρμη και ενδιαφέρον στο σύνολο των δραστηριοτήτων, αφού διαπίστωσαν με βιωματικό τρόπο πώς μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικές στην καθημερινή τους ζωή.
Το Θεματικό Πάρκο περιελάμβανε τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον εθισμό και τους κινδύνους στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά συμμετείχαν στις εξής δραστηριότητες:
1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον εθισμό
2. Κυνήγι ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του κινδύνους του διαδικτύου
3. Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
4. Εργαστήριο ζωγραφικής
Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά ζουν πλέον σε μια κοινωνία με πληθώρα ερεθισμάτων και οφείλουμε να τα θωρακίσουμε για να μπορούν να διαφυλάττουν την πνευματική και ηθική τους ακεραιότητα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου