Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Ένα άγαλμα διηγείται την ιστορία του...στους μαθητές της Στ΄ τάξης»

Την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, προκειμένου να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα άγαλμα διηγείται την ιστορία του». Εκεί το αρχαίο άγαλμα του Ερμή μας «διηγήθηκε» την ιστορία αποκάλυψής του και τη διαδρομή του από μια γειτονιά της Πάτρας έως τη φύλαξή του στο Μουσείο. Με οδηγό τον Ερμή τα παιδιά ανακάλυψαν τα κρυμμένα σύμβολα και τις ιδιότητές του στα αντικείμενα του Μουσείου μέσω ομαδικών, διαθεματικών και βιωματικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε το μουσείο αποτελεί ένα ανοιχτό βιβλίο γνώσης και πολιτισμού και απώτερος στόχος της επίσκεψής μας ήταν η καλλιέργεια της αισθητικής, πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας των μαθητών μας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου