«Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία»

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» και συγκεκριμένα την Πρόεδρο κυρία Β. Παναγοπούλου και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθ. Ρισβά, Δάσκαλο – Διδάκτορα Ειδικής Αγωγής. Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκαν για τη σημαντική κοινωνική δράση του συλλόγου «Αλκυόνη» και συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια με κεντρικό θέμα τις μορφές αναπηρίας και την αποδοχή τους. Ενδεικτικά, τα παιδιά περπάτησαν με κλειστά μάτια και μπαστούνι σε συγκεκριμένη διαδρομή με εμπόδια, ζωγράφισαν με το στόμα, έπαιξαν παντομίμα χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα, άνοιξαν μπουκάλια και βαζάκια με το ένα χέρι και κυρίως συνεργάστηκαν για να μπορέσουν να υλοποιήσουν κάθε ζητούμενη δράση.
Η συγκεκριμένη δράση είχε ως σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες των ανθρώπων με αναπηρίες, έτσι ώστε να οδηγηθούν στην ενσυναίσθηση και στον σεβασμό προς αυτούς. Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαθέτοντας τεράστια ψυχική δύναμη μάς παραδίδουν καθημερινά μαθήματα ζωής.