Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γ' τάξη: Επίσκεψη στο Ζωολογικό Μουσείο

Το ζωικό βασίλειο μοιάζει ανεξάντλητο και δε σταματά ποτέ να εκπλήσσει μικρούς και μεγάλους! Ένα δείγμα του θαύμασαν από κοντά οι μαθητές μας την Τρίτη 27 Νοεμβρίου κατά την επίσκεψή τους στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών. Με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος (ενότητα «Ζώα») και της Γλώσσας («Οι ακροβάτες της θάλασσας»), τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τις ποικίλες κατηγορίες και τις υποκατηγορίες των ζώων, καθώς και για τον τρόπο προσαρμογής και επιβίωσης στο περιβάλλον τους, ενώ παρατήρησαν από κοντά τη μορφολογία και τα χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, κατά την ξενάγησή τους στον χώρο του μουσείου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία σαν μικροί ερευνητές να καταγράψουν και να περιγράψουν τα εκθέματα που τους εντυπωσίασαν περισσότερο στο προσωπικό τους σημειωματάριο. Από αρθρόποδα και ερπετά μέχρι καρχαρίες και αρκούδες, όλα ζωντάνεψαν στα μάτια των παιδιών γεμίζοντάς τα με ενθουσιασμό! Η συγκεκριμένη επίσκεψη τους έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά και να προβληματιστούν για τη στάση που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στη φύση.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου