Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τμήμα Ξένων Γλωσσών: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων Παιδιού

Το παιδί–πολίτης ως μέλος της δημοκρατικής κοινωνίας δικαιούται να συμμετέχει και να παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής και του μέλλοντός του. Η 20η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Η Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989 είναι το σημαντικότερο νομικό κείμενο για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Ανάμεσα στα 54 άρθρα της Συνθήκης που αναφέρονται στα δικαιώματα των παιδιών οι μαθητές μας επέλεξαν μερικά και δημιούργησαν διάφορα κολάζ γράφοντας τα και στις τρεις γλώσσες.
Στο γαλλικό Τμήμα έφτιαξαν μία κατασκευή με τα παιδικά χέρια να υψώνονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Στο Γερμανικό Τμήμα οι μαθητές γύρισαν ένα βίντεο με τις φωνές τους να λένε: ΟΧΙ στην παιδική εργασία, στη κακοποίηση, στη φτώχεια ΝΑΙ στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πρόνοια, στη ψυχαγωγία, στην ελευθερία λόγου, στο παιχνίδι! Οι μαθητές μας μαθαίνουν τα δικαιώματά τους !
Αλλάζουμε τον λόγο και τις καθημερινές κοινωνικές πρακτικές μας! Μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε πράξεις!

 « Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου