Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ΄ τάξης στα Καλάβρυτα

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν τον ιστορικό τόπο των Καλαβρύτων, έναν τόπο όπου οι κάτοικοι γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.
Πρώτη στάση στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια μέρα στη ζωή του Θανάση Ασημάκη», κατά το οποίο ήρθαν σε επαφή με την καθημερινή ζωή ενός συνομήλικου τους μαθητή στα χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, έτσι ώστε με βιωματικό τρόπο να αναπαραστήσουν την εποχή, να συναισθανθούν το «ιστορικό τραύμα» και να αποκτήσουν φιλειρηνική προοπτική και ελπίδα για το μέλλον. Επόμενες στάσεις στο ζωντανό μνημείο των τραγικών γεγονότων στον «Τόπο Θυσίας» και το Μέγα Σπήλαιο, που ενθουσίασαν ιδιαιτέρως τα παιδιά με τη ζωντανή ιστορία τους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου