Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Η γεφύρωση δύο γενεών - Eπίσκεψη στο ΚΑΠΗ Ναυπάκτου

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, οι δασκάλες Κολοβού Μαρία, Τσιλιγιάννη Σταυρούλα και Φούντζουλα Μαργκώ με μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της πόλης μας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Εrasmus + KA2 που έχουν αναλάβει τα Εκπαιδευτήρια Πάνου με συντονίστρια την κυρία Λίντα Αλεξοπούλου.
Οι ηλικιωμένοι υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τους μαθητές και πέρασαν μαζί τους ένα ευχάριστο και άκρως δημιουργικό πρωινό. Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΚΑΠΗ σε συνεργασία με τους μαθητές επιδόθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στη δημιουργία πρωτότυπων εικαστικών έργων. Έχοντας ως πρώτη ύλη απλά υλικά όπως ξύλο, πέτρες και εικόνες της αρεσκείας τους και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του decoupage φιλοτέχνησαν διακοσμητικά αντικείμενα. Στη συνέχεια, οι ηλικιωμένοι κράτησαν τα αντικείμενα αυτά ως δώρο για να θυμούνται αυτή τη μέρα!
Αφηγήσεις ιστοριών μιας εποχής διαφορετικής από τη σημερινή ξετυλίχτηκαν σαν νήμα και ταξίδεψαν τους μαθητές οι οποίοι τις άκουγαν με ιδιαίτερη προσοχή την ώρα που δημιουργούσαν συντροφιά με τους ηλικιωμένους. Η επίσκεψη αυτή γεφύρωσε δυο γενιές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αποστάσεις εκμηδενίστηκαν και ο χρονομέτρης της ζωής πάγωσε. Τα οφέλη από τη συνεργασία αυτή ήταν πολλά και για τις δύο πλευρές. Αφενός οι μαθητές έδωσαν δροσιά, αισιοδοξία, ενθουσιασμό, ζωντάνια, κέφι και μια αίσθηση παιδικότητας στους ηλικιωμένους αφετέρου αυτοί με τη σειρά τους προσέφεραν στα παιδιά σημαντικά μαθήματα και μυστικά ζωής, που προέρχονται από την πείρα που φέρουν. Το κλίμα ήταν άκρως συγκινητικό!
Ευχαριστούμε θερμά το ΚΑΠΗ Ναυπάκτου και την πρόεδρο αυτού, κυρία Λίνα Παπαϊωάννου, για την όμορφη υποδοχή και τη φιλοξενία. Ας μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό μάθημα που πήραμε όλοι μας από τη σημερινή μας επίσκεψη… ότι οι ηλικιωμένοι είναι το ζωντανό παράδειγμα πως όλοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε στη ζωή αρκεί να παλεύουμε και να μην το βάζουμε κάτω! Σας ευχαριστούμε πολύ!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου