Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Παίζοντας αιώνες πριν...

Ένα ταξίδι στην αρχαιότητα πραγματοποίησε η Πρώτη Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου και αυτό, είναι μόνο η αρχή…
Πιο συγκεκριμένα, στo πλαίσιo του διαθεματικού προγράμματος «Παιχνίδια του χθες και του σήμερα», οι μαθητές ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με παιχνίδια της αρχαιότητας μέσω παρουσιάσεων, ταινιών μικρού μήκους και animation. Είχαν την ευκαιρία να αναπαραστήσουν ορισμένα από αυτά, όπως τα λαχνίσματα, τα κορωνίσματα, την τυφλόμυγα και άλλα, να τα συγκρίνουν με τα σημερινά παιχνίδια και να επισημάνουν την εξέλιξή τους στον χρόνο.
Στη συνέχεια, προμηθευτήκαμε την μουσειοσκευή με θέμα «Παίζοντας τα παιχνίδια της αρχαιότητας» του μουσείου Κυκλαδικής τέχνης, με σκοπό οι μαθητές να αγγίξουν και να επεξεργαστούν οι ίδιοι τα παιχνίδια. Έτσι, το σύνολο της τάξης επεξεργάστηκε καθένα από τα παιχνίδια αυτά, παρατηρώντας το υλικό κατασκευής, τα σχέδια, τις μορφές που απεικόνιζαν και φυσικά παίζοντας! Απολαύσαμε, λοιπόν, τη σβούρα, το γιο-γιο, την πλαγγόνα, την κουδουνίστρα, τα πήλινα καλαθάκια και τους αστραγάλους.
Η συνέχεια προβλέπεται ακόμη πιο ψυχαγωγική, με απώτερο στόχο οι μικροί μαθητές, μέσω του παιχνιδιού, να ταξιδέψουν αιώνες πριν..

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου