Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

A’ τάξη Δημοτικού: Ανακαλύπτοντας τη μαγεία του κρασιού...στο οινόκαστρο της Αchaia Clauss

Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss. Mε το που φτάσαμε στο περίφημο λίκνο των κρασιών ένα μοναδικό τοπίο βγαλμένο από άλλη εποχή ξετυλίχθηκε μεμιάς μπροστά μας. Πέτρινοι πύργοι, πλακόστρωτα δρομάκια και κελλάρια με σκαλιστά δρύινα βαρέλια που το καθένα είχε τη δική του ιστορία μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Αchaia Clauss και γνωρίσαμε τη μακρά ιστορία της. To Βαρελάτικο, το Αυτοκρατορικό κελλάρι και η παραδοσιακή κάβα Δανιηλίδος ήταν οι τρεις σταθμοί αυτού του ταξιδιού μας. Στο Αυτοκρατορικό κελλάρι, εντυπωσιαστήκαμε από τις ιστορίες που μας διηγήθηκαν τα γεμάτα με Μαυροδάφνη βαρέλια...ιστορίες που έμοιαζαν πραγματικά με παραμύθια!
Βαρέλια αφιερωματικά σε εξέχουσες προσωπικότητες που επισκέφθηκαν κάποτε το οινοποιείο και βαρέλια με ξυλόγλυπτες παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία “συναγωνίζονταν” για το ποιο θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή μας πάνω του. Επιπρόσθετα, στον μουσειακό χώρο της οινοποιίας, στο Βαρελάτικο, γνωρίσαμε με διαδραστικό τρόπο τον τρόπο που κατασκευάζεται ένα βαρέλι.
Η επίσκεψή μας σ’ αυτό το μικρό οινοποιείο που με το πέρασμα του χρόνου μεταμορφώθηκε σε ολόκληρο οινικό συγκρότημα αποτέλεσε για εμάς μια εξαιρετική εμπειρία, όχι μόνο για τις γνώσεις με τις οποίες εφοδιαστήκαμε αλλά και για την εκπληκτική θέα που σταθήκαμε τυχεροί να απολαύσουμε ως γνήσιοι λάτρεις της φύσης!

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου