Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Η σημασία που έχει η γνώση της Ιστορίας στη διαμόρφωση των αντιλήψεων των ανθρώπων, καθώς και στη διατήρηση της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας των λαών, καθιστά το μάθημα της Ιστορίας εντελώς απαραίτητο σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα το μάθημα της Ιστορίας διδάσκεται συστηματικά από την ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Εξάλλου, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες το μάθημα της Ιστορίας αποτελούσε και αποτελεί σημαντικό τμήμα του προγράμματος.

Στο επίπεδο μάλιστα του σχολικού προγράμματος, η οργάνωση των επιμέρους μαθημάτων με βάση την Ιστορία θεωρείται σε πολλές χώρες ως ένας από τους πλέον κατάλληλους τρόπους ανάπτυξης των προγραμμάτων των ανθρωπιστικών σπουδών, και έτσι αναγνωρίζεται έμμεσα η σημασία του μαθήματος αλλά και του τρόπου προσέγγισης των πραγμάτων που προτείνει η Ιστορία ως επιστήμη.

Η ιστορική γνώση, ως σπουδή της ζωής της κοινωνίας του παρελθόντος σε όλες της τις εκφάνσεις, θεωρείται ότι συμβάλλει στην προσπάθεια σύνθεσης των ποικίλων ιδιαίτερων θεμάτων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Τοπική Ιστορία

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές την Ιστορία του τόπου τους, να την εκτιμήσουν και να την εντάξουν στη Γενική Ιστορία.
  • Να έρθουν σε επαφή με ιστορικά στοιχεία ερευνήσιμα και προσιτά.
  • Να εθιστούν στην παρατήρηση και στην έρευνα συγκεκριμένων χώρων.
  • Να ασκηθούν στη διαθεματική προσέγγιση θεμάτων Τοπικής Ιστορίας.
  • Να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
  • Τέλος να συνειδητοποιήσουν τις επιρροές που ασκεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο περιβάλλον και να εκτιμήσουν την αξία και την ποιότητα του τοπικού φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.
Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου